Allt är för Det!

2010-07-30 @ 22:59:12 Permalink Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

I Allahs Namn den Nåderike den barmhärtige

Hjärtat i ditt bröst slår för Det.
Och Gör avsikt för Det.
Luften du andas är till för Det.
Maten du får ger styrka för Det.
Pengar du får för att hjälpa dig i Det.
Dina fötter för att ta dig till Det.
Din händer för att göra Det.
Din panna på marken för Det.
Det du älskar mest är för Det
Din Mage fastar för Det
Dina ögon sänks för Det.
Din Lust anpassar sig efter Det
Sannerligen är det Dyrkan För Allahs Nöje


http://farm3.static.flickr.com/2217/2282996517_9308d3dab7.jpg


Allah Låter dig och mig veta syftet bakom varför du existerar i koranen Må Allah Accepterar alla våra handlingar och strävan för hans nöje.

And I (Allâh) created not the jinn and mankind except that they should worship Me (Alone) [51:56]


Road Trip

2010-07-29 @ 19:36:43 Permalink Tankar Kommentarer (3) Trackbacks ()

 

http://inga.blogg.se/images/2006/skog_gallrad_1157177233_1571784.jpg

As Salam Aleykum wa bkIdag kom man hem från en road trip med bröder. Till något hus i någon skog.
mycket fint det blev föreläsningar,bad,fotboll,kubb,pingis,och andra aktiviteter det kanske var mest för kidzen men det var kul Alhamdolilah.

Jag badade för första gången i havet sedan jag blev muslim det var ganska spännande med tanke på att jag är en riktig bad kruka som man säger.
Alla bröder badade och jag gick in i vattnet och hoppades på att vänja mig vid att det inte va så varmt och bestämde mig snabbt för att brotta ner en 13 åring. Jag tänkte att han skulle iaf lyckas få mig lite blött innan jag fick ner i han i vattnet och sedan var jag tillräckligt blött för att bara hoppa i med hela kroppen om jag hade gått på någon i min egen ålder skulle det bli för jobbigt om han van direkt så jag gick på kidzen haha

sedan blev det lite föreläsning mycket fint. Mycket god mat och somalisk te (socker,vatten,te och mer socker)

sedan här om dagen lärde jag mig något mycket grymt hur blir man av med jobbig syra i halsen ?
Jo man tar mjölk och blandar med salt! Det är sant det funkar! Allah akbar.
Det är det värsta när man skall sova så har man magsyra i halsen.

Mjölk+salt=Happy


sedan vad jag har lärt mig om mig själv är jag en dålig förlorare jag blev totalt Ägd på Kubb mot en bror han tog ner alla mina och jag fick typ inte ner någon Jobbigt.
Så därefter var jag tvungen att gå in och spela pingis och vinna över alla kidzen.
För att känna mig lite duktigt. Nää Spel och lekar är inte för mig. Dålig förlorare 'är ingen bra egenskap att man ens skall bry sig om att vinna liksom Må Allah skydda oss och botta våra sjukdomar i våra hjärta amin.
men det är skönt att komma hem.

Får börja uppdatera bloggen ordenligt nu inshaAllah.


Er bror i solnedgången /Abdal Samad Al Abyad

Svensk Muslim? och tips till nya muslimer

2010-07-26 @ 02:40:59 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

http://3.bp.blogspot.com/_Abm2OOB-E4A/R7uiBjrfd5I/AAAAAAAAAD4/79fTIUpVQRQ/s320/bismillah.gif
As Salam Aleykom


Hej Jag fick nyss en kommentar på bloggen av någon som ville vetta hur det var att vara svensk muslim osv.
Så jag bestämde mig för att skriva lite om hur det var för mig att bli muslim här i Göteborg som jag då är föd och uppväxt. Året var 1985 och solen var högt på himlen... nämen jag har alltid planerat att spela in en video där jag berättar hur jag blev muslim osv det är alltid folk som vill veta det.
Så jag sparar den historian till en annan gång InshaAllah

När jag blev muslim så fattade inte min mamma eller pappa varför,För det första så hade jag ingen religion riktigt innan så helt plötsligt blev man religiös av sig. Min Kära mamma må Allah välsigna henne med islam brydde sig inte så mycket kanske hon var lite rädd att jag skulle bli någon självmord bombare och bli kallad till krig från mosken och hon hade väll lite problem med visa grejer i religionen som hon så klart blivit matat av media så när jag fick kunskap började jag berätta för henne alla lögner och förklara vissa grejer rätt till det hon trodde till slut fattade hon att muslimer dom är Top Quality människor som man säger.

Tx Min mamma såg på tv någon program om heders mord och där så dom att en ”imam”
hade sagt till dom att dom kunde döda sin dotter och hon skulle tvångsgiftes bort. Då ringde hon mig och sa du känner alla dessa imamer kan du inte snacka med dom och säga till dom att så får dom inte göra. Så jag måste förklara att dessa saker är ju inte från islam och vad islam lär oss.
Tror du mamma att världens snabbaste växande religion i världen och majoriteten av dem är kvinnor väljer en religion som skulle som media säger ”som har förtryck och tvångsgifte och terror osv” nej nej


ofta dom som blir muslimer är mycket smarta människor som tänker med sitt huvud och kollar upp grejer själv. Men nu säger jag inte att alla muslimer är Praktiserande det är därför man inte skall lära sig vad islam är eller döma genom handlingar av muslimer för folk gör fel och misstag. Bara för en person på stan säger walla och svär och dricker betyder inte att han är praktiserande muslim liksom.


Min pappa trodde med att jag skulle bli kallad av folk till att spränga mig själv pgr av att jag är vitt så är jag ett mäktigt vapen för muslimerna ingen skulle misstänka något. Orka..

men han har lärt sig acceptera det bara att så länge jag är lycklig så är han tror jag så är det för min mamma iaf Alhamdolilah.

Sedan mina gamla vänner det var väll typ bra för dig liksom sedan om någon hade en fråga så svarade man men Alhamdolilah (All pris och tacksamhet tillhör Allah) så har några av dem blivit muslimer.

Asså jag blir behandlad bra i samhället inte stöt på problem som kanske andra muslimer stöt på Alhamdolilah klart man kan ha fått höra någon kommentar eller han folk skrattat åt en. Men det också för jag klär mig som en muslim så dom är inte vana med det. Men jag bryr mig mer om jag tappat en 50 öring kanske en att folk skulle titta på mig. Jag är mer oroad över vad min Herre tycker om mig en vad människor tycker om mig. But thats just me,

och mina relation med min mamma och pappa har blivit mycket och då menar jag Mycket bättre och vi är närmare varandra en någonsin även om jag inte är så duktigt som jag vill vara på att höra av mig så är vi närmare varandra en vad vi var när jag inte var muslim. Så det är positivt och jag tackar Allah för det.Om jag skulle ge råd det är att inte oroa sig så mycket vad folk skulle säga utan att man tänker på sig själv man blir muslim för vem? Inte för Gud skull, inte för vänners skull pappa eller mamma nej men för din egen skull. Allah behöver inte oss vi behöver Allah.

Och att inte känna sig stressad människan i natur tror jag är rädda för förändring så man skall veta att islam är steg vist ett steg i taget .. För Shaytan kommer till en människa som är på väg till en person som funderar på Att acceptera islam. Och vill sätta upp hinder tx

Skall du bli muslim neej då måste du sluta dricka festa ooh det är så kul
och då måste du sluta äta gris och BURKAdu måste ta på dig BURKA TYP GAAh vad kommer dom säga till dig folk kommer skratta du kan inte göra det det det asså man får bara sådana tankar bara regler regler regler... så att man skall typ hoppa över det. Men man skall vetta att islam är simple man tar lite i taget det viktigaste är shahada trosbekännelsen att man bevittnar Att det inte finns något värd att dyrkas förutom Allah och att profeten Muhammed är Hans sändebud

ašhadu an lā ilāha illā-llāh, wa ašhadu anna muhammadan rasūlu-llāh

för den som säger det med uppriktig tro blir muslim och hans tidigare handligar blir förlåtna.
Så han/hon är helt ren. Men om en person har skulder till folk så är dom inte förlåtna man bör betala tillbaka pengar osv till folk.

Sedan finns det andra typen kanske som vill ta steget att bli muslim men man är inte redo att ta steget pgr av att man vill först sluta med alla grejer man sysslar med som man vet att man inte borde håla på med. Och därför fördröjer man det. Men ta mitt råd du vet aldrig när du skall dö.
Sjukt många människor dör varje dag det säg upp till 250,000 till 300,000 människor varje dag. Och Gud vet bäst. Men vänta inte ta steget för dig själv. Det är viktigt..

för nya muslimer mitt råd till dem är att försöka håla sig till att lära Koranen och försöka lära sig att be för bönen kommer göra en mycket stabil. Och oroa dig inte om du kommer klara av att be 5 gånger om dagen det kommer med tiden och Allah kraft och styrka kommer från Allah.
Att vara bland rätt människor om du är bland människor som baktalar svär mycket har dålig karaktär ja man blir som dom man umgås med. Försök om man har muslimska vänner Bröder/systrar så bör man håla sig till dom för att dom kan lära en och dom kommer ta hand om en när det kommer till hjälp osv. Och dom kommer svara på frågor som man alltid har.
Och det tar mig till en viktigt del och det är kunskap man bör alltid fråga frågor om man inte förstår.
Profeten Muhammed Fred vare över honom sa ”två personer lär sig aldrig en som är högmodig och en som är blyg.”

Allahs Religion är vatten tät som man säger. Den har svar till allt det handlar bara om att vända sig till någon med kunskap kanske inte dina vänner kan svara på det, då går du vidare till någon som verkligen kan islam.. och om någon frågar dig om islam så skall du aldrig svara på något som du inte kan det kan va problem i två lägen och detta är därför med det är mycket viktigt att man lär sig sin religion men de två saker är om någon säger något om islam som du inte känner till så kanske du förnekar det och försvara det du tror medan det personen säger är sant och du förstår det inte bara så då gör du fel sedan kan det hända att en person säger något fel om islam till dig så tar du det som fakta medan det kan vara falskt och det kan komma från någon muslim själv som bara inte kan islam. Och be mycket för hjälp i alla dina bekymmer be om vägledning stark tro kunskap som nyttar och föräldrar som förstår dig och blir med muslimer inshaAllah

kanske kommer med någon video med råd detta inlägg blir ganska långt Må Allah belöna er med det bästa i detta och nästa liv amin

själv gillar jag denna video för den förklarar på 10 min islams trosupfatning snabbt och lite lätt då så klart. men man får ett Hum om det som man säger
Allt bra är från Allah och allt dåligt jag sagt är från mig själv mina brider och shaytan.

Lär Dig Arabiska

2010-07-24 @ 05:41:09 Permalink Tankar Kommentarer (6) Trackbacks ()

As Salam aleykum wa bk


Nu fick jag helt flip igen på att jag måste skärpa mig och ta tag i arabiskan. Asså jag uppmuntrar mig själv och mina kära syskon i islam som inte kan arabiska och ta tag i detta underbara språk. språket av quran språket av Profeten sallalahu aleyhi wa salam och sahabah och ullamah. tänk dig att kunna första allt i bönen vilken dhikr Allah akbar!
så jag hittade denna grymma sida som man kan hitta allt från böcker till program som lär dig arabiska må Allah göra så vi lär oss snabbt http://al3arabiya.blogspot.com/


Asså här är några lektioner med en sheykh vid namn Mamdouh Mohamed som kommer få dig uppmuntrad nog inshaAllah att ta tag att lära dig.

http://saifulislam.com/wp-content/uploads/2008/04/quran-1.jpgTips on How to Learn Quranic Arabic Quickly and Easily - Part 01

Tips on How to Learn Quranic Arabic Quickly and Easily - Part 02

Tips on How to Learn Quranic Arabic Quickly and Easily - Part 03

Tips on How to Learn Quranic Arabic Quickly and Easily - Part 04

sedan något som kanske uppmuntrar en mer är att vetta hur mycket kunskap som finns om du lär dig arabiska
(att förstå Koranen borde vara nog subhanAllah)
för vi som kan engelska vi är så begränsade det finns inte så många men dom jag rekommenderar där iaf är
Anwar Al Awlaqi,Ali tamimi,Abo Taubah,muhammed al jibaaly,dr Saleh As Saleh,abo usaama ad dhahabee,
sedan om man är helt ny i islam rekommenderar jag Khalid yasin,yosuf estes.

men okey skall vi se hur mycket jag hittar från några stora shooyokhShyekh Muhammed Ibn Saalih ibn Uthaymeen - 4198 Lektioner
Shyekh Mohammed Hassan - 1540 lektioner
Shyekh Mohammed nasrdeen Albani - 984 lektioner
Shyekh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz - 1253 lektioner
Shyekh Abdullah bin Abdurahman Al Jibreen - 600 Lektioner
Shyekh Mohammed Salih Al Munajjid - 1557 lektioner
Shyekh Muhammad al-Hassan al-Amin Walid al-Didu al-Shanqiti - 280 lektioner
Sheykh Muhammed Dubaysi - 305 lektioner


detta kommer ju inte ta en månad att lyssna igenom tänk dig att förstå allt dom säger!
att sitta med varje lektion som om du var där med shyekhen framför dig Allah akbar!
Må Allah underlätta för allt och ge oss paradiset amin.
asså det finns så många shooyokh kl är halv 6 nu på morgonen dax att sova


och jag hittade dom lektionerna från islamway


Dagens Fråga: När man kollar på olika shoyokh hålla föreläsningar och folk ringer in och frågar så är dom alltid så upptagna med att skriva massa grejer under programmets gång på papper vad tror ni dom skriver där? Lämna en kommentar inshaAllah

Vill du långt bort från Helvetet?

2010-07-23 @ 00:29:26 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Någon frågar yahoo

2010-07-22 @ 22:56:13 Permalink Tankar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Resolved Question

'Noor' on the face (light)....what is it exactly?

Is it possible for a Muslim who doesnt practise, who doesnt pray namaz to be more precise, have 'noor' on their face?
I thought only pious, religious people had this 'light' on their faces....
Please no rude/racist answers :S

Best Answer - Chosen by Asker

many people confuse noor with a beautiful face ,or bright white face. Noor is the sunnah of the beloved prophet of Allah. Among the pious some have somthing on there face that cannot be describe,like a glitter. Billah was a black ,and a sahaba of The prophet peace be upon him. his heart was white. Noor has nothing to do with physical appearance. some people when we look at them they get us inspire to practice deen to practice sunnah. the voice speak noor,the action is noor.the character is noor.


Bara en rolig fråga.. :)


Assalamu aleykum

Rekommendation till Dig och Din familj

2010-07-22 @ 22:35:54 Permalink Dhikr Allah Kommentarer (0) Trackbacks ()

As Salamu Aleykum wa bk mina kära syskon jag har köpt för ett tag sedan 4 böcker skrivna av Sheykh Bilal philips.
som heter islamic studies 1,2,3 och 4 som är mycket lärorika mashaAllah och med det finns det lektioner med sheykhen på internet som man kan ladda ner där han förklarar lite mer detaljerat mycket bra och jag rekommenderar stark för alla.
Vi måste göra oss själva en tjänst och det är att bota vår egen och vår familjs okunnighet om islam och bygga en stark grund.
http://im4.ebidst.com/upload_medium/8/1/7/1249554080-31355-194.jpg
Ett stort hus som man vill bygga så långt som möjligt faller utan en stabil grund.

Jag rekommenderar att köpa dessa böcker man kan köpa dem från http://www.darussalam.com/ och andra online butiker inshaAllah eller passa på att kolla på lektionerna kanske inte får lika mycket kunskap som om du har böckerna, och kan studera dom hemma med familjen.Men lektionerna är mycket lärorika MashaAllah

http://www.lightuponlight.com/video/preview/bp_fois1.jpg

Må Allah välsigna oss med kunskap som nyttar och dess förståelse och låter oss vara bland de som praktisera det vi lär oss och sedan samla oss i Hans Paradis amin.


//Er Bror Abdul Samad

vem vill ha en en skatt?

2010-07-22 @ 06:47:30 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mirakel Av Moses

2010-07-21 @ 19:16:14 Permalink Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()
Assalamu aleykum wa bk Grym video Med sheykh yusef estes.

Skaka hand med motsatta könet?

2010-07-18 @ 19:49:59 Permalink Fatwa Kommentarer (1) Trackbacks ()


http://www.designofsignage.com/application/symbol/hands/image/600x600/hand-shake-love.jpg


Jag skulle vilja ha ett detaljerat svar om regeln om en man skakar hand med en kvinna, och synpunkter från fyra imamer och de flesta Lärda på detta.Prisad vare Allah.

För det första:

Det är inte tillåtet för en man som tror på Allah och hans sändebud att lägga sin hand i en hand på en kvinna som inte är tillåten för honom eller som inte är en av hans mahram. Den som det har kränkt sig själv (dvs syndat).

Det berättas att Ma'qil ibn Yassaar sade: Profeten (fred och välsignelse av Allah med honom) sa: "För en av er att bli huggen i huvudet med en järn nål är bättre för honom än att han skulle beröring en kvinna som inte är tillåtet för honom. " (Berättad av al-Tabaraani i al-Kabeer, 486. Shaykh al-Albaani sade i Saheeh al-Jaami ", 5045, att denna hadith är saheeh.)

Denna hadith sig är tillräcklig för att avskräcka och för att ingjuta den lydnad som krävs av oss av Allah, eftersom det förutsätter att röra kvinnor kan leda till frestelser och omoral.

Det berättas att "Aa'ishah hustru av Profeten (fred och välsignelse av Allah med honom) sade:" När de troende kvinnorna emigrerat till Allahs sändebud (fred och välsignelse av Allah med honom), blev de prövade i enlighet med Allahs ord (tolkning av betydelsen):

[60:12] Profet! När troende kvinnor kommer till dig för att avlägga trohetsed - [och lovar] att inte sätta något, vad det än är, vid Guds sida, att inte stjäla, att inte begå äktenskapsbrott.

"Aa'ishah sa: När någon bland de troende kvinnorna gick med på att de hade de klarat provet, och när kvinnorna gick med på det så sa Profeten (frid och välsignelser SAS med honom)  till dem:" Gå, för Ni har svurit Ed om lojalitet . "Nej, vid Allah,  Allahs sändebud (fred och välsignelse av Allah vara över honom) hand rörde aldrig handen av någon kvinna, utan de skulle ge deras Ed om lojalitet med ord bara. "Och" Aa'ishah sade: "Vid Allah, Profeten (fred och välsignelse av Allah vara över honom)  tog endast ed om lojalitet från en kvinna på det sätt som är föreskrivs av Allah, och handen på Allahs sändebud (fred och välsignelse av Allah vara över honom) rörde aldrig  vid handen av någon kvinna. När han hade tagit trohetsed han skulle säga, "Jag har accepterat din ed om lojalitet verbalt." (Berättad av Muslim, 1866)

Det var berättad från "Urwah att" Aa'ishah berättade för honom om kvinnors ed om lojalitet: "Allahs sändebud (fred och välsignelse av Allah med honom) rörde aldrig vid någon kvinna med sin hand. Han skulle förklara för kvinnan vad ed om lojalitet betyder, och när hon accepterade, skulle han säga "Gå, för ni har gett er ed om lojalitet." Berättad av Muslim, 1866

Denne ofelbare en, det bästa av mänskligheten, ledaren för Adams söner på Återuppståndelsens Dag, rörde inte kvinnor. Detta trots att eden om lojalitet ursprungligen gavs för hand. Så vad sägs då om men som inte är Profeten (fred och välsignelse av Allah vara över honom)?

Det berättas att Umaymah dotter Raqeeqah sade: Allahs sändebud (fred och välsignelse av Allah vara över honom) sa, "Jag skakar inte hand med kvinnor."

Berättad av al-Nasaa'i (4181) och Ibn Maajah, 2874, klassas som Saheeh av al-Albaani i Saheeh al-Jaami ", 2513.

För det andra:

Det är inte tillåtet att skaka hand även med en barriär i mellan, till exempel skaka hand underifrån ett plagg och liknande. Den hadith som berättas så den är da'eef (svag).

Det berättas från Ma'qal ibn Yassaar att profeten (fred och välsignelse av Allah vara över honom) brukade skaka hand med kvinnor under ett plagg."

Berättad av al-Tabaraani i al-Awsat, 2855.

Al-Haythami sa:

Detta Berättad av al-Tabaraani i al-Kabeer och al-Awsat. Dess isnaad omfattar "Ataab ibn Harb, som är da'eef (svag).

Majma 'al-Zawaa'id, 6 / 39.Orden av "Aa'ishah," Han brukade acceptera kvinnors ed om lojalitet med ord bara "innebär att han gjorde det utan att ta händer eller skaka hand med dem. Detta tyder på att bay'ah för män godtogs genom att ta deras händer och skakar hand med dem, liksom av ord, och detta är hur det var. Vad Aa'ishah nämndes var sed.


Några av mufassireen nämner att profeten (fred och välsignelse av Allah vara över honom) kallade för ett kärl av vatten och doppade handen i det, efter doppade kvinnorna händerna i den. Och några av dem sade att han inte skaka hand med dem från bakom en barriär och hade en Qatarisk mantel över hans hand. Och det var sagt att 'Umar (må Allah vara nöjd med honom) skakade hand med dem på hans vägnar. Ingen av dessa rapporter är bra, speciellt den sista, Hur skulle 'Umar (må Allah vara nöjd med honom) har gjort något som profeten (fred och välsignelse av Allah med honom), som var ma'soom (ofelbar), inte skulle inte göra?

Shaykh Ibn Baaz (må Allah vara barmhärtig mot honom) sa:

Den mest korrekta åsikten är att detta (dvs skakar hand med kvinnor från bakom en barriär) inte är tillåtet alls, på grund av den allmänna betydelsen av hadeeth, enligt vilken profeten (fred och välsignelse av Allah vara över honom) sa , "Jag skakar inte hand med kvinnor," och för att avvärja de medel som kan leda till ondska.

(Anpassad från Hashiyat Majmoo'at Rasaa'il fi'l-Hijaab wa'l-Sufoor, s. 69)

Samma regel gäller att skaka hand med gamla kvinnor, det är också haraam grund av den allmänna innebörden av texterna i denna fråga. De rapporter som säger att det är tillåtet är da'eef (svag).

Al-Zayla'i sa:

"Vad gäller rapporten att" Abu Bakr brukadeskaka hand med gamla kvinnor, det är också ghareeb. "

(Nasab al-Raayah, 4 / 240)

Ibn Hajar sade:

Jag kan inte hitta denna hadith.

(Al-Diraayah Fi Takhreej ahaadeeth al-Hidaayah, 2 / 225)Fjärde:

När det gäller synpunkterna från fyra imamer, de är som följer:

1 - Hanafi madhhab:


Ibn Nujaym sade:

Det är inte tillåtet för en man att röra en kvinnas ansikte eller händer, även om det inte finns någon risk för lusten, eftersom det är haram i princip och det finns inga förutsätningar som tillåter det.

Al-Bahr al-Raa'iq, 8 / 219


2 - Maaliki madhhab:

Muhammad ibn Ahmad ("Ulaysh) sade:

Det är inte tillåtet för en man att röra vid ansikte eller hand en icke-mahram kvinna, och det är inte tillåtet för honom att göra sin hand på hennes utan ett hinder.
"Aa'ishah (må Allah vara nöjd med henne) sa:" Profeten (frid och välsignelser SAS med honom) aldrig accepterat en kvinnas trohetsed genom att skaka hand med henne, utan han (frid och välsignelser SAS på honom) som används för att ta emot deras trohetsed med ord bara. "Enligt en annan rapport," Hans hand rörde aldrig handen av en kvinna, snarare att han skulle acceptera deras trohetsed med ord bara. "

(Manh al-Jaleel Sharh Mukhtasar Khaleel, 1 / 223)

3 - Shaafa'i madhhab:

Al-Nawawi sa:

Det är inte tillåtet att röra vid en kvinna på något sätt.

Al-Majmoo ", 4 / 515.

Wali al-Deen al-'Iraaqi sa:

Detta tyder på att hand av Profeten (fred och välsignelse av Allah vara över honom) inte röra handen på en kvinna förutom sina hustrur och bihustrur, vare sig det gäller att acceptera trohetsed eller i andra fall. Om han inte gör det trots att han var ofelbar och bortom misstanke, då är det ännu viktigare att andra akt detta förbud. Det framgår av texter som han avstod från att göra det eftersom det var haram för honom att göra det. Den fuqaha "bland våra kamrater och andra har sagt att det är haram att röra en icke-mahram kvinna även om det inte rör delar av hennes kropp som inte är" awrah, såsom hennes ansikte. Men de skilde sig när det gäller att titta när det inte finns någon önskan och ingen rädsla för fitnah. Förbudet mot att röra är starkare än förbudet mot titta, och det är haram när det inte är nödvändigt att skulle göra det. Om det är fråga om nödvändighet, t.ex. medicinsk behandling, ta bort en tand eller behandling ögonen, osv, om det inte finns någon kvinna som kan göra det, då det är tillåtet för en icke-mahram att göra det eftersom det är fråga om nödvändighet.

Tarh al-Tathreeb, 7 / 45, 46

4 - Hanbali madhhab

Ibn Muflih sade:

Abu 'Abd-Allah - dvs Imam Ahmad - fick frågan om en man som skakar hand med en kvinna. Han sade: Nej, och var bestämda att det är haram.
Jag sa, Skulle han skaka hand med henne under sin mantel? Han sa,Nej


Shaykh Taqiy al-Deen gynnade också uppfattningen att det är förbjudet, och gav anledning att röra är allvarligare än letar.

AlAdaab al-Shar'iyyah, 2 / 257

Och Allah vet bäst.


Islam Q&A

 

 

Beskrivning på paradiset

2010-07-18 @ 00:15:52 Permalink Dhikr Allah Kommentarer (3) Trackbacks ()

en vacker video om en Beskrivning på paradiset av Shyekh Ibn Qayyum.
lyssna njut och föreställ dig vara där Allah akbar


Må Allah Sammla oss blande de som får vara nära Allah i paradiset. amin

Skägget Sunnah eller Obligatoriskt?

2010-07-17 @ 23:39:09 Permalink Fatwa Kommentarer (2) Trackbacks ()

As Salamu Aleykum mina kära syskon.

Vi måste veta att bara när vi muslimer återvänder till Allahs sändebuds sunnah och Quran så kommer vår ummah att segra. Och vi måste alla ta på sig ansvaret att förbättra oss som muslimer. och efterlikna vår kära Profet Muhammed fred vare över honom. vi vill alla vara som profeten,vill du inte det så är det något problem med din iman och Allah a3leem. vissa säger vi kan aldrig kan nå en nivå av profeten sallalahu aleyhi wa salam och sahaba (följeslagarna) må Allah vara nöjda över dem alla,typ som om att dom säger varför ens försöka.
och det är fel vi bör alltid som muslimer sträva hårt för förbättring och närhet till vår skapare Allah Den Allsmäktige.

en dag för länge sedan såg jag en lektion men en sheykh vid namn israr ahmed (Må Allah vara nöjd med honom) som dig för någon månad sedan. och det är ett tal jag ofta tänker på och jag ber min syskon att tänka på det med för det kan ändra ditt liv.

(nu är inte detta hans exakta ord eftersom det var länge sedan jag lyssnade på den men meningen inshaAllah är samma)

Men Han sa
Föreställ dig att du får en anställning på ditt favorit arbete. du har 4 månader provansättning om du är duktig så får du jobbet som du så gärna vill ha. chefen för jobbet ger dig 5 arbetes uppgifter.
men medan tiden går så slarvar du och du bryr dig inte så mycket om 2 stycken av de upgifter du fått och vissa anställda kommer och säger till dig att du får inte glömma de andra 2 grejerna det e viktigt men du bryr dig inte och fokuserar på att göra dom 3 andra uppgifterna bra bara. fråga dig själv nu hur tror du slutet är för han tror du att han kommer få anställningen? folk har sagt till han kanske till och med chefen sa till han men han bryr sig inte.


jag tror ni fattar vad den syftar på :)
men det är viktigt att vi håller oss till det som Allah har beordrat oss att göra. för du kommer antingen hamna i helvetet eller paradiset. så frukta Allah.

och dina brott (synder) mot Allah kommer bara att vara mot dig själv på domedagen.
så en viktigt fråga som vi alla bör vara säkra på är om något är sunnah eller obligatoriskt. mycket viktigt.
för så fort folk hör sunnah så vissa tyvärr ser det som en grej dom inte behöver göra så då tar dom det inte seriöst någonstans. men Fard är fard obligatorisk är alltid obligatoriskt du måste.

så då kommer jag tänka på ett ämne som rör oss bröder nämligen skägget. är det sunnah eller är det obligatoriskt. varje muslim som rakar skägget har sin egen fatwah varför dom gör denna handlingen.

tx- Det kliar,det är fult,systrar,jag är ful med skägg,jag är svag i iman,det är ett ansvar jag inte kan ta, föräldrar,jag förtjänar inte skägg.

Ja det finns många förklaringar den enda jag kan förstå är föräldrar att dom kanske inte är så religiösa och dom vill kicka ut dig från lägenheten om du har skägg och du inte har någon stans att ta vägen. även om vi läser i quran att man skall inte lyda dom i något som bryter mot Allahs lagar.
men så klart då måste vi veta är det sunnah eller obligatoriskt??

för den som fruktar Allah och inte har tillräckligt med kunskap om detta ämne bör inte lyssna på shaytan utan bör lyssna på denna sheykh.
och för den som vill veta vad IslamQa säger här är en länk.
http://www.islamqa.com/en/ref/1189


och slutligen mina kära bröder Haram är Haram att vi rakar oss är ett Brott vi gör mot Allahs Lag.
Och vi bör frukta Allah och mötet med vår Herre. Och sträva hårt för att göra det som är obligatoriskt och bygga en väg mellan oss och och det som är haram (förbjudet).


Må Allah göra oss bättre en vad vi är och förlåta oss för alla våra brott och låta oss träda in i Hans paradis utan räkenskapAs Salamo Aleykom wa bk.

Ett Brott Mot Allah

2010-07-17 @ 01:39:03 Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Salam aleykum http://vanersborg.vansterpartiet.se/wp-content/uploads/2010/04/judgeHammer1.gif

Kollade på en av mina favorit föreläsare Shyekh abo taubah MashaAllah
något han sa fånga mig värkligen subhanAllah.Han pratade om hur ordet ”synd” var så svagt förstått av oss muslimer.
Hur hu vi borde kolla på det är ”like a Crime” ett brott helt enkelt mot Allah.
Om vi gör brott här i denna världen mot svenska lagen då blir vi straffad med deras lag.
Då tänk dig då dig som muslim hur du skall vara underkastad Allahs vilja och Sharia.
Ett Brott! Det är skrämmande när man verkligen tänker på det. Må Allah hjälpa oss med vår Gud fruktan.Vi borde bygga en väg mellan oss och synder.

Alhamdolillah för Tawba att vi kan ångra oss till Allah här i denna världen. För vi kommer inte vara i vanlig rättssal med någon domare vi kommer återväckas framför ALLAH och Han kommer döma oss! Och vi kommer se våra handlingar de goda och våra Brott.
Så Må Allah förlåta oss för fåra synder.

”tänk inte på hur liten synden är tänk på hur stor Han du syndar mot är”

Allah akbar

Salam alyekum wa bk / er bror


en ny blogg

2010-07-16 @ 22:06:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fred vare över er och Allahs barmhärtighet och välsignelser

Välkommen till en blogg som mest kommer fokusera runt islam,mitt liv, händelser och tankar, en blogg som skall vara aktiv med att ta upp ämnen som angår oss muslimer.
Ett ställe helt enkelt att diskutera hur vi skall bli bättre muslimer. Och komma närmare Allah Den Allsmäktige. Uppskattar kommentarer och synpunkter.
Jag ber Allah att välsigna denna blogg och låta varje inlägg jag skriver vara för Hans Nöje och kommer att öka min goda handlingar på vågen på domedagen.
Må Allah välsigna oss ALLA med uppriktighet,Guds fruktan,kunskap som nyttar och slutligen paradiset och skydda oss mot allt ont som leder till elden.
Må Allah förlåta oss för fåra misstag och det vi gör/säger/skriver som vi inte har någon rätt att göra amin

Visdomar

2010-07-16 @ 22:04:22 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()
Bismillah


här kommer jag att läga upp massa visdoms ord som vi bör ta in i praktik i våra liv InshaAllahDuaa och sökandet av skydd med Allah är som vapen. Men skärpan i vapnet är inte tillräckligt för den att göra en effekt , för personen som behärskar den spelar med en roll, så när det är ett perfekt vapen , och inte innehåller fel i den, och underarmen är stark, och det finns inga hindrade faktorer då kommer den ta skada på fienden ..
(Ibn Qayyim Al-Jawziyyah)


Jag hörde Ibn Tayymiyah säga om Zhud och Wara'a
”Zhud är att lämna allt som inte nyttar dig i nästa liv.
Och Wara'a (fromhet) är att lämna allt du fruktar kanske kommer skada dig i nästa liv”

Av Ibn Qayyim al jawzeeyah

Om du är i bön, ta hand om ditt hjärta; Om du äter, ta hand om din hals; om du är i en annan mans hus, ta hand om dina ögon; om du är bland människor, ta hand om din tunga. Kom ihåg två grejer och glöm 2 grejer : kom ihåg Allah  och döden och glöm allt gott du gjort till någon och allt ont som någon gjort dig.
från visdomarna av luqman