Råd från sheykh anwar

2010-08-29 @ 16:51:02 Permalink Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jalla BRADAZ ta på den...

2010-08-26 @ 15:48:26 Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ass Salamu aleykum wa bk

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/100/dishdasha.jpg


Nu måste vi fråga oss själva hur mycket vi vill att denna vackra religion som vi sitter på skall sprida sig? Och vad just du kan göra åt saken. Svaret är enkelt men praktiken värkar svårt för många.
Följa det Allah säger till dig i Quran och Göra det som profeten Muhammed Sallalahu aleyhi wa salam, följ hans fotspår helt enkelt.

Du måste med förstå att du kommer vara ansvarig för dina handlingar på domedagen framför Allah som har skapat dig beordrat dig saker och vittnat till alla dina brott som du gjort mot Honom Den Allsmäktige öppet och det du gjort i din ensamhet.
Så om Allah frågar dig vad du gjorde för att islam skulle sprida sig och det muslimska samfundet skulle vara stabilt vad skall du säga..

jag vet några grejer som skulle ändra saker Med Allahs tillåtelse att vi visar folk vad islam är.
Hur en muslim är och vad vi inte är, om alla bröder bara kunde sluta synda öppet och bara ta släppa det skägg som du har som Allah har beordrat dig att göra det är en sak, sedan om vi bara älskade profeten Muhammed sallalahu aleyhi wa salaam mer så att vi skulle vilja se ut som han och gå som han tala som han gör alla våra handlingar som han gjorde dom.. då hade folk strömmat in i islam.
Bröder vi får skärpa oss tänk er om alla bröder i hela Göteborg eller Stockholm eller vart ni en kommer skulle en dag bara börja ta på sig thawb eller khamis vad ni en kallar det.
Yah Allah och alla gick runt och log och hjälpte folk som behövde det och tog bort skadliga saker från vägen janni du praktiserar uppförandet av en muslim så som Allahs sändebud Sallalahu aleyhi wa salam lärt oss. Hur skulle Koffar titta på oss ?

Jag personligen har nästan alltid på thawb när jag går ut det är mycket viktigt för mig pgr av det är min muslimska identitet jag har inte så mycket skägg (Må Allah ge mig lika vackert skägg som profeten fred och välsignelse vare över honom) så jag visar min islam genom min thawb eller turban eller koffi så folk ser där är en muslim och han är vitt oj..

först när folk ser mig så kanske dom tittar på mig som om dom är rädda haha sedan när jag ler eller säger hej hej snällt så blir dom mer bekväma och tycker han är ju trevlig. Ett leende kan vara nyckeln till någons korrupta hjärta att öppna sig litte Allah A3leem.

Jag uppmuntrar alla bröder att släppa skägget det är för det första obligatoriskt men sedan att ta på dig en thawb Bissmillah.

Och systrar att ta på sig Hijab eller Niqab och inte bara det att inte ha tighta kläder under kom igen meningen är att täcka former och vissa dom har Hijab och sminkar sig och sedan har tighta byxer och tröja?? smart att ha så om man inte vill visa upp sin skönhet för hela världen.

Och sedan om en person vill gifta sig och ha en stabil religiös man eller kvinna. Ingen bra praktiserande man vill ha en syster som klär sig hur som helst. Så som ingen bra praktiserande kvinna vill ha någon som rakar skägget tx..

Vi behöver alla skötta våran islam. Islam är inget som vi anpassar efter vårat liv utan vårat liv anpassar sig efter islam.

I slut ändan är vi muslimer ( Någon som är underkastad Guds vilja) och inte någon som är slav till sina egna luster vi får skärpa oss.vi som är muslimer har fått den vackraste gåvan någon kan få här i denna jorden. lått världen vetta vad du har. snåla inte


/mvh Salamu aleyhom wa bk / abdul samad al suedi.

Leksak

2010-08-14 @ 15:56:07 Permalink Tankar Kommentarer (3) Trackbacks ()

http://www.toy-tma.com/wp-content/uploads/2010/07/Super-Soaker-50.jpg


salam aleykum hittade en bild på en gammal vatten pistol man hade när man var liten asså man får minnen asså.
vår det någon annan som hade denna super soaker 50 Allah akbar.

RAMADAAAAN!!!! och tips

2010-08-12 @ 03:05:17 Permalink Tankar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Assalamu aleykum wa bk
mina kära syskon i islam Må Allah älska er och acceptera alla era duaas. Jag börjar med att prisa och tacka Allah för all tacksamhet utan tvekan tillhör bara honom, för att vi får leva för att fasta och öka i våran dyrkan till Allah denna välsignade månad. jag kommer nog inte blogga så mycket under månad kommer försöka vara upptagen med annat en att sitta vid datan inshaAllah may Allah make that the case amin.

men i ramadan bör vi muslimer ha mål av grejer vi vill få ut av denna ramadan. vi vet liksom inte om vi kommer leva till nästa så här har jag några tips på några grejer man kan göra inshaAllah..
Quran Quran och sedan lite mer Quran och sedan krydda med tarawweeh och annan nawafil.

börja vara strukturerad i din dyrkan så vi kan vara mer organiserade i våran dyrkan till Allah efter ramadan inshaAllah

tx ha ett visst antal sidor du läser varje dag tx om du läser en Juzz varje dag så har du läst ut Koranen på en månad tx jag har satt små lapar som säger till när jag läst 5 juzz på en dag. om jag läser 5 stycken juzz så har jag läst ut hela koranen på en vecka. det är min plan(Må Allah göra så att jag klarar det) och det vill jag ta med mig efter ramadan InshaAllah.

sedan får vi inte glömma vi som inte snackar arabiska att Vi måste förstå vad Allah säger så därför läss mycket den översättning du har svenska engelska somaliska bosniska vad du en talar för språk.
sedan av koranen på arabiska vill jag minst läsa en Juzz och mer när det finns utrymme så läser man inshaAllah.

sedan ett tips är ju att efter isha stanna för taraweeh bön efter det kan man gå hem och maxa qiyam om man så vill och orkar. men om man inte är van tx med nattbönen, så ha som avsikt att kämpa om det så mycket att bara be 2 raka med surah ikhlas tx. sakta men säkert ökar du lite i taget. så att efter ramadan så kommer du ut från månaden med en vana att be nattbön. Allah akbar.

Kanske hitta en tid på dagen där du sitter och reflekterar över alla Allahs gåvor och välsignelser och tacka Allah genom Alhamdolilah Alhamdolillah Alhamdolilah....

reflektera över alla dina brott(synder) mott Allahs lag och gör istaghfaar.

detta är bara ex och jag hoppas jag med tar vara på dem för detta inlägg är påminnelse till mig själv först och främst. Så att om jag inte läser 5 juzz kan jag kolla tillbaka på detta inlägg och säga till mig själv vilken soppa du är.

det är upp till varje person själv att göra ett schema för dig själv, men ett råd av en som gjort många börja light och stegvis gå uppåt. det är ingen ide att göra superman schema och sedan pallar du det 4 dagar sedan rasar du.
(tx jag skall be 80 raka qiyam al layl läsa 15 juzz varje dag och göra 1200 stagfaar och 20.000 subhanAllah wa behmadi och göra 1000000 Sallah över profeten sallalahu aleyhi wa salam) nej utan börja smått inshaAllah

vet inte ens om det var något kayr i detta inlägg när jag är uppe kl 3 på nattan när jag borde be igenligen. Astaghfirollah.

Må Allah ge oss styrka att utföra all dyrkan vi vill göära med uprikt avsikt bara för Allahs nöje amin

Och Dörrarna till jennah är öppna det är nu vi skall vissa Allah att YAH ALLAH WE WHANT JENNAH!!!!!!!!

Må Allah ge oss paradiset.

OCH SYSKON. Glöm inte mig i era duaas att jag får paradiset.
Sätt upp händerna nu kalla Allah vid dom vackraste namn och gör duaa att jag får jennah..

seriöst nuuu gör det …


asså det är skämmigt om du inte gör det nu asså :P
Älskar er alla för Allahs skull Assalamu aleykum wa bk
er lille bror// Abdul Samad Al swedi

ps.. glöm inte mig i duaa..


Visste du...?

2010-08-10 @ 01:41:33 Permalink visste du? Kommentarer (0) Trackbacks ()

http://mmanytt.se/wp/wp-content/uploads/thinking_poster.jpg

As Salamo Aleykom wa bk

Kollade runt lite på internet för att veta ungefär vad statistiken var på hur många som dör i Sverige varje dag och hittade siffrorna 200 till 300 varje dag och Allah vet bäst.
Och det får en att tänka hur många dör varje dag med La Illha ill Allah ?
Dax att göra dawah människor vi måste bry oss om våra med människor och deras akhira så som vi bryr oss om vår akhira Må Allah göra os stabila och acceptera våra handlingar och strävan av oss alla amin..

vi måste börja med oss själva om varje muslim skulle praktisera islam så som profeten och följeslagarna skulle folk strömma in i islam pgr av hur vacker denna religion som gud get oss är.

Och Allah vet bäst och hos Han finns seger.

Frukten av ödmjukhet

2010-08-08 @ 14:57:50 Permalink visdom Kommentarer (0) Trackbacks ()


av Ibn Qayyum

Ibn al-Qayyim – rahimahullaah – sa

En av Salaf (fromme Föregångare) sade: ”Sannerligen en slav begår en synd genom han kommer in i paradiset, och en annan gör en god gärning genom vilken han kommer in in i elden. Det frågade: Hur kommer det sig? Så svarade han:

”han som har begått synden,tänker konstant på det;vilket gör att han fruktar den,ångrar sig,gråter över den och skäms framför sin Herre -Den Högprisade- och bara för det. Så står han framför Allah förkrossad och med hans huvud sänkt ödmjukt.
Så denna synd är mer till nytta för honom än att göra många handlingar av lydnad, eftersom den fick honom att ha ödmjukhet och blygsamhet. – Som leder till slavens lycka och framgång – i den mån att denna synd blir orsaken till honom att gå in i Paradise

Och för han som gör en god gärning, så anser han inte att detta goda är en välsignelse från sin Herre över honom.istället så blir han arrogant och häpnad med sig själv och säger: jag har gjort så och så. och så och så- detta kommer öka inom honom själv smickret, stolthet och arrogans – så att detta blir orsaken till hans undergång. ”
Ramadan Bild

2010-08-08 @ 03:26:34 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()

http://sunniyat.files.wordpress.com/2009/09/attachment.jpg

Låt hjärtat smaka

2010-08-07 @ 04:22:37 Permalink Dhikr Allah Kommentarer (0) Trackbacks ()

Assalamu aleykum wa bk
Sannerligen är Koranen Botemedel till hjärtat. njut av Guds ord ur munnen på en pojke.Sant Eller Falskt ?!? sjukt

2010-08-05 @ 03:24:17 Permalink Bilder Kommentarer (6) Trackbacks ()Graven Är Du Redo?

2010-08-03 @ 22:30:56 Permalink Dhikr Allah Kommentarer (1) Trackbacks ()

Assalamu Aleykum Vi uppmuntras av profeten fred vara över honom Att tänka på döden och mötet med Allah.
lått oss reflektera över döden och graven där alla kommer hamna och mötet med Allah.

är du beredd på den och hur värdelöst känns de världsliga saker när man tänker på att allt kommer lämna en ?
tänk på allt du du äger och älskar din data,fru,barn,bil,tv,böcker,mamma,pappa tänk på allt för en stund.....

Varje man för sig själv på domedagen. inget du samlar på dig kommer hjälpa dig. om det inte är något du har som hjälper dig i att göra gott här i denna världen inför vågen på domedagen. och Allah vet bäst.

Vi måste kämpa med att ta bort denna världen och dess glitter från våra hjärtan vi behöver Zuhd
Ibn Qayyim Säger att den bästa förklaring han fått till Zhud är från Ibn tayymiyah Må Allah vara barmhärtig mot dem båda. som förklarade zhud och war'aa (rättfärdighet)

Zhud är att lämna allt som inte nyttar dig i nästa liv
och war'aa (rättfärdighet) är att lämna allt som du tror kommer skada dig i nästa liv.


tänk på detta mäktiga uttalande länge och för personen som praktiserar detta med uppriktighet kommer springa mot Allahs nöje och Allah vet bäst!
Och i slutändan så är det Allah Nöje och välbehag vi vill ha må Allah vara nöjda med oss i denna värld och nästa.

Här är en mycket fin påminnelse om döden från en bror må Allah bevara honom.Må Allah ge oss ett bra slut i denna världen amin.

Er Bror Abdul Samad Ibn hajar Al swedi.

Duaa Från Koranen

2010-08-02 @ 02:36:45 Permalink Dhikr Allah Kommentarer (0) Trackbacks ()

As Salam Aleykum mina kära syskon
Vi måste alltid som en muslim kämpa för att närma oss Allah och Hans Nöje.
Och Allah är Nöjd med en slav som tackar honom och prisar honom så nu har jag tänk lägga upp några duaas (åkallan) från Koranen dom är så mäktiga att Allah nämner dom i sin bok.
Ta Några steg och närma dig Allah InshaAllah
sätt dig och lär dig dom. upprepa och praktisera dom så sitter dom inshaAllah

Må Allah underlätta för oss att närma sig han och må Han acceptera vår strävan för att närma sig Han och acceptera alla vår åkallan amin.

10. Our Lord! Forgive us our sins and efface our bad deeds and take our souls in the company of the righteous. (3:193)
19. Our Lord! Grant that our spouses and our offspring be a comfort to our eyes, and give us the grace to lead those who are conscious of You. (25:74)
6. Our Lord! Let not our hearts deviate from the truth after You have guided us, and bestow upon us mercy from Your grace. Verily You are the Giver of bounties without measure. (3:8)
3. Our Lord! Take us not to task if we forget or fall into error. (2:286)

 

 D U A
1. Our Lord! Grant us good in this world and good in the life to come and keep us safe from the torment of the Fire (2:201)

 

23. Our Lord! Forgive us our sins as well as those of our brethren who proceeded us in faith and let not our hearts entertain any unworthy thoughts or feelings against [any of] those who have believed. Our Lord! You are indeed full of kindness and Most Merciful (59:10)
25. Our Lord! Perfect our light for us and forgive us our sins, for verily You have power over all things. (66:8)

12. Our Lord! We have sinned against ourselves, and unless You grant us forgiveness and bestow Your mercy upon us, we shall most certainly be lost! (7:23)


Ja här har vi några stycken nu är det bara att lära sig dom och praktisera dom
så klart så måste man kunna läsa arabiska om man skall memorera dom på arabiska.
Må Allah underlätta för er alla som strävar för att lära er läsa amin.Råd Av Min Bror Abu Hafsa

2010-08-02 @ 01:18:02 Permalink Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bissmillah
Assalamu aleykum wa bk

En video mycket vackra råd från min kära bror i islam må Allah förena oss i Hans Jennah med han
Allah vägleder vem han vill Allah Akbar. Man kan hitta hans story hur han blev muslim på youtube sök bara efter hans namn