Svensk Muslim? och tips till nya muslimer

2010-07-26 @ 02:40:59 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

http://3.bp.blogspot.com/_Abm2OOB-E4A/R7uiBjrfd5I/AAAAAAAAAD4/79fTIUpVQRQ/s320/bismillah.gif
As Salam Aleykom


Hej Jag fick nyss en kommentar på bloggen av någon som ville vetta hur det var att vara svensk muslim osv.
Så jag bestämde mig för att skriva lite om hur det var för mig att bli muslim här i Göteborg som jag då är föd och uppväxt. Året var 1985 och solen var högt på himlen... nämen jag har alltid planerat att spela in en video där jag berättar hur jag blev muslim osv det är alltid folk som vill veta det.
Så jag sparar den historian till en annan gång InshaAllah

När jag blev muslim så fattade inte min mamma eller pappa varför,För det första så hade jag ingen religion riktigt innan så helt plötsligt blev man religiös av sig. Min Kära mamma må Allah välsigna henne med islam brydde sig inte så mycket kanske hon var lite rädd att jag skulle bli någon självmord bombare och bli kallad till krig från mosken och hon hade väll lite problem med visa grejer i religionen som hon så klart blivit matat av media så när jag fick kunskap började jag berätta för henne alla lögner och förklara vissa grejer rätt till det hon trodde till slut fattade hon att muslimer dom är Top Quality människor som man säger.

Tx Min mamma såg på tv någon program om heders mord och där så dom att en ”imam”
hade sagt till dom att dom kunde döda sin dotter och hon skulle tvångsgiftes bort. Då ringde hon mig och sa du känner alla dessa imamer kan du inte snacka med dom och säga till dom att så får dom inte göra. Så jag måste förklara att dessa saker är ju inte från islam och vad islam lär oss.
Tror du mamma att världens snabbaste växande religion i världen och majoriteten av dem är kvinnor väljer en religion som skulle som media säger ”som har förtryck och tvångsgifte och terror osv” nej nej


ofta dom som blir muslimer är mycket smarta människor som tänker med sitt huvud och kollar upp grejer själv. Men nu säger jag inte att alla muslimer är Praktiserande det är därför man inte skall lära sig vad islam är eller döma genom handlingar av muslimer för folk gör fel och misstag. Bara för en person på stan säger walla och svär och dricker betyder inte att han är praktiserande muslim liksom.


Min pappa trodde med att jag skulle bli kallad av folk till att spränga mig själv pgr av att jag är vitt så är jag ett mäktigt vapen för muslimerna ingen skulle misstänka något. Orka..

men han har lärt sig acceptera det bara att så länge jag är lycklig så är han tror jag så är det för min mamma iaf Alhamdolilah.

Sedan mina gamla vänner det var väll typ bra för dig liksom sedan om någon hade en fråga så svarade man men Alhamdolilah (All pris och tacksamhet tillhör Allah) så har några av dem blivit muslimer.

Asså jag blir behandlad bra i samhället inte stöt på problem som kanske andra muslimer stöt på Alhamdolilah klart man kan ha fått höra någon kommentar eller han folk skrattat åt en. Men det också för jag klär mig som en muslim så dom är inte vana med det. Men jag bryr mig mer om jag tappat en 50 öring kanske en att folk skulle titta på mig. Jag är mer oroad över vad min Herre tycker om mig en vad människor tycker om mig. But thats just me,

och mina relation med min mamma och pappa har blivit mycket och då menar jag Mycket bättre och vi är närmare varandra en någonsin även om jag inte är så duktigt som jag vill vara på att höra av mig så är vi närmare varandra en vad vi var när jag inte var muslim. Så det är positivt och jag tackar Allah för det.Om jag skulle ge råd det är att inte oroa sig så mycket vad folk skulle säga utan att man tänker på sig själv man blir muslim för vem? Inte för Gud skull, inte för vänners skull pappa eller mamma nej men för din egen skull. Allah behöver inte oss vi behöver Allah.

Och att inte känna sig stressad människan i natur tror jag är rädda för förändring så man skall veta att islam är steg vist ett steg i taget .. För Shaytan kommer till en människa som är på väg till en person som funderar på Att acceptera islam. Och vill sätta upp hinder tx

Skall du bli muslim neej då måste du sluta dricka festa ooh det är så kul
och då måste du sluta äta gris och BURKAdu måste ta på dig BURKA TYP GAAh vad kommer dom säga till dig folk kommer skratta du kan inte göra det det det asså man får bara sådana tankar bara regler regler regler... så att man skall typ hoppa över det. Men man skall vetta att islam är simple man tar lite i taget det viktigaste är shahada trosbekännelsen att man bevittnar Att det inte finns något värd att dyrkas förutom Allah och att profeten Muhammed är Hans sändebud

ašhadu an lā ilāha illā-llāh, wa ašhadu anna muhammadan rasūlu-llāh

för den som säger det med uppriktig tro blir muslim och hans tidigare handligar blir förlåtna.
Så han/hon är helt ren. Men om en person har skulder till folk så är dom inte förlåtna man bör betala tillbaka pengar osv till folk.

Sedan finns det andra typen kanske som vill ta steget att bli muslim men man är inte redo att ta steget pgr av att man vill först sluta med alla grejer man sysslar med som man vet att man inte borde håla på med. Och därför fördröjer man det. Men ta mitt råd du vet aldrig när du skall dö.
Sjukt många människor dör varje dag det säg upp till 250,000 till 300,000 människor varje dag. Och Gud vet bäst. Men vänta inte ta steget för dig själv. Det är viktigt..

för nya muslimer mitt råd till dem är att försöka håla sig till att lära Koranen och försöka lära sig att be för bönen kommer göra en mycket stabil. Och oroa dig inte om du kommer klara av att be 5 gånger om dagen det kommer med tiden och Allah kraft och styrka kommer från Allah.
Att vara bland rätt människor om du är bland människor som baktalar svär mycket har dålig karaktär ja man blir som dom man umgås med. Försök om man har muslimska vänner Bröder/systrar så bör man håla sig till dom för att dom kan lära en och dom kommer ta hand om en när det kommer till hjälp osv. Och dom kommer svara på frågor som man alltid har.
Och det tar mig till en viktigt del och det är kunskap man bör alltid fråga frågor om man inte förstår.
Profeten Muhammed Fred vare över honom sa ”två personer lär sig aldrig en som är högmodig och en som är blyg.”

Allahs Religion är vatten tät som man säger. Den har svar till allt det handlar bara om att vända sig till någon med kunskap kanske inte dina vänner kan svara på det, då går du vidare till någon som verkligen kan islam.. och om någon frågar dig om islam så skall du aldrig svara på något som du inte kan det kan va problem i två lägen och detta är därför med det är mycket viktigt att man lär sig sin religion men de två saker är om någon säger något om islam som du inte känner till så kanske du förnekar det och försvara det du tror medan det personen säger är sant och du förstår det inte bara så då gör du fel sedan kan det hända att en person säger något fel om islam till dig så tar du det som fakta medan det kan vara falskt och det kan komma från någon muslim själv som bara inte kan islam. Och be mycket för hjälp i alla dina bekymmer be om vägledning stark tro kunskap som nyttar och föräldrar som förstår dig och blir med muslimer inshaAllah

kanske kommer med någon video med råd detta inlägg blir ganska långt Må Allah belöna er med det bästa i detta och nästa liv amin

själv gillar jag denna video för den förklarar på 10 min islams trosupfatning snabbt och lite lätt då så klart. men man får ett Hum om det som man säger
Allt bra är från Allah och allt dåligt jag sagt är från mig själv mina brider och shaytan.

Kommentarer

Postat av: amira

Stämmer mycket riktigt. Har stött på många som går för fort vilket har resulterat i att de inte lyckas hålla masken längre och släpper allt de har börjat med. Ja, man säger ju att kunskap kommer före tal och handling. Vi alla måste påminna varandra om detta.

Innan jag blev praktiserande ville jag också bli som de andra systrarna. Jag vet att musik är haram, att byxor är haram. Jag slutade lyssna på musik, det höll inte så länge tills jag föll tillbaka. Alhamdulillah, har verkligen lärt mig nu att ta allting stegvist och med Allahs vilja uppnår jag idealet som en muslim ska vara.

2010-07-26 @ 22:07:21

Postat av: Norma

mash'Allah mycket bra skrivet!!

2010-07-30 @ 16:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback